Kossor

Grundläggande Boskapsträning med Niklas Josefsson!

Den här kursen vänder sig till dig, som vill ha en grundlig kunskap om hur du ska gå till väga för att ta kontrollen över en ko och sedan få den att göra det du önskar! Kursen är så väl lämpad för dig som befinner sig i en vardagsmiljö med kor, eller har målet att starta i boskapsgrenar i tävlingssyfte! Mitt mål med kursen är att lära ut ett hållbart system om hur man bär sig åt för att skapa ett lungt, harmoniskt och säkert arbete tillsammans med kor. Både från marken och från hästryggen!

 

Så vem är Niklas Josefsson?

Jag är en kille från Orust, som under hela mitt liv har hållt på med kor och hästar. Jag har ett stort intresse i mina föräldras gård, där jag under hela min uppväxt har hjälpt till med allt som har med Gårdslivet att göra. Det var runt 2002-2003 som mitt intresse för boskapshantering tog fart på riktigt! Under flera år gick jag utbildningar, där jag fick lära mig grunderna till det jag kan idag! Det visade sig vara väldigt nyttigt, för jag fick en helt ny syn på effektiv och säker boskapshantering, som mina föräldrar har dragit mycke nytta av på gården! Det är den grundkunskapen som jag vill dela med mig av till andra! För mina slutsatser efter att ha sett flertalet ryttar under åren, som får oönskade resultat på tävlingar eller bara är nära att sätta sig själv, hästen och inte minst korna i stor risk till att bli skadade!

I samtliga fall så är jag övertygad om att det mest handlar om okunskap när dessa skaderisker inträffar! Så därför kommer jag att erbjuda en rad grundkurser i steg 1-4, där varje steg är en dags träning! Och efter de fyra grundstegen så hoppas jag att kunskapen om boskap för er som kan vara intresserade att gå kursen, har ökat avsevärt och att er tillvaro med kor och hästar blir både säkrare och roligare!  // Niklas

Kontaktperson: Krister Johansson, 0761-363535.

Det finns ett stort antal kossegrenar inom westernridningen.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.