Om oss

Bohus Ropers är en westernklubb i härliga Bohuslän. Vi är ett gäng glada entusiaster från 8 år och uppåt. Det hela började sommaren 2010, med att vi kom i kontakt med en kille som heter Kenny Green Pettersson. Vi behövde hjälp med lite träning av unghästar, något som Kenny bl a varit hos Ed Dabney i USA och studerat, och det visade sig att Kenny även brann för Roping (lassokastning från häst), och så var det igång med träningar i Roping och säker hästhantering.

Under 2011 och 2012 har några i gänget varit med på High Chaparall med goda resultat i Roping i bagaget.

Vi registrerade klubben i början av 2012 eftersom människor undrade var vi fanns och hur dom kom i kontakt med oss. Vi har varit runt på lite uppvisningar och tävlingar och så ordnar vi en egna tävlingar varav den största går av stapeln under Bondens Dag på Backamo Lägerplats i September. Skulle ni vilja ha en uppvisning av vad det handlar om så är ni välkomna att höra av er till oss.

Vi har även dragit igång fler grenar i klubben, Barrel Race, Pole Bending och Trail. Läs mer om dessa på respektive sida.

Vi brukar även träna lite med kor. Det finns ett antal koklasser man kan träna på. Vi tränar t ex på att driva boskap eller att skilja ut ett utvalt djur, sånt man kan ha nytta av på en gård med kor.

Alla är välkomna i vår klubb och det spelar ingen roll vad du har för ålder, kunskap eller hästras, här finns det mesta i både folk och fä. 🙂

Välkommen.